Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/1/0/kunstkommunen.no/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5812 Anne Koht Walmsness | Kunstkommunen

Anne Koht Walmsnæss

.

Navn: Anne Koht Walmsnæss
Adresse: Fredensvoldvegen 18, 2408 Elverum
E-post: ako-walm@online.no
Facebook: @AKWmalereise

Anne Koht Walmsnæss vokste opp på Haslemoen i Våler, og har hele sin barndom og grunnskoletid derfra, men de sterkeste røttene har hun nok i Åmot der hennes far og ektemann kommer fra. Etter artium ble det ett år med verkstedskole i Fredrikstad på «Dekoratør og reklame»,  der etter Toneheim folkehøgskole med musikk og Bergen lærerskole på musikklinja.

Etter 40 år i skoleverket kan nå hun vie sin nye frihet til å dukke inn i billedkunstens verden.  Anne tegner og maler, er sulten på å lære nye ting og prøver stadig ut nye teknikker og medium, i hovedsak med akrylmaling, både figurativt og abstrakt. Her er mixmedia sentralt.

Som bestemor har hun som prosjekt å lage bilder der hun «foreviger»  barnebarnas kosedyr. Anne synes også det er fascinerende å skisse/ tegne mennesker og dyr, og de gir inspirasjon til motiver i bilder. Det å forevige en elsket hund eller katt gjør jeg gjerne for andre også.

Det er spennende å male intuitivt, så det har hun mye fokus på for tiden. Hennes oppvekst på furumo og i granskog preger henne, kjærligheten til skog og mark er stor og jeg finner alltid et motiv når hun ute i naturen. Da er mobilkameraet fint å ha!

Hennes fremste læremestre så langt er Jon Olav Helle, Turid Evang (Futurid), Jan-Ove Tuv, Laila Constanse Rygh, Enver Gashi, Knut Kjeldsen, Vanja Madsen og Christina Christiansen (dansk kunstner med egen online kunstskole).  I hennes ungdom lærte hun seg rosemaling hos Kai Asphaug, en multikunstner fra Stor-Elvdal.

«Elg»
Akryl på lerret. 100x100 cm

«Vårkveld ved Glomma»
Akryl på lerret. 40x40 cm